Nyhetsbrev

Bak og smak

Nyheter09/10/2015

Bak søte og saftige skoleboller til familien eller vennene, og bli høstens helt eller heltinne!

Høsten er her og det er tid for innekos. Bli høstens helt og inviter vennene eller familien til hyggeaften med herlig søte og saftige  hjemmebakte skoleboller. For skoleboller er aldri feil!

Det trenger du:
1 liter melk
300g smør  
250g melis
100g gjær
1ts kardemomme
2kg hvetemel

Fyll:
1pk vaniljekrem
50g melis blandes ut i vann
1pk kokosmasse

Slik gjør du:
1. Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm.
2. Rør gjæren ut i væsken.
3. Bland i kardemomme og hvetemel.
4. Elt deigen til den er smidig.
5. La deigen etterheve i ca. 40 min
6. Del deigen i to, form dem til to pølser, og del pølsene i 20 like store biter.
Trill bitene til runde boller og sett dem på en smurt stekeplate.
7. La bollene heve under et klede i ca. 40 time.
8. Fyll en kremsprøyte med vaniljekrem.
Lag en grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem.
9. Stek bollene på 250 grader midt i ovnen i ca. 8-10 min.
10. La bollene kjøle av på en rist.
11. Lag glasur av melis og litt vand.
12. Dypp bollene i melisblandingen og deretter i kokosfyll.
13. Server og NYYYYYT!

Vel bekomme!

Butikk/Priser

  • Slikkepott marius pastell fra Kitch’n, 99,–    
  • Kjøkkenhåndkle i mintgrønn fra Princess, 39,90    
  • KE profesjonell kjøkkenvekt fra Tilbords, 499,–    
  • Kitchen Aid kjøkkenmaskin i isblå fra Tilbords, 6.899,–    

Alle priser er veiledende. Vi tar forbehold for utsolgte varer.

Andre nyheter

Top