Dette trenger du til barnehagestart

Nyheter17/07/2016

I august har mange små og deres foreldre sitt første møte med barnehagen. Her får du oversikt og tipsliste til klær og utstyr som er smart å sende med barna.

Mange spente små begynner i barnehage for første gang denne høsten. Kanskje er det din jente eller gutt som skal finne favorittplassen rundt et nytt spisebord, sette spor på nybonede barnehagegulv, danse, leke, tegne sin første hodefoting, og få hjelp til å kneppe parkdressen eller skalljakken i farta på vei ut for å bygge verdens største sandslott sammen med nye venner?

Sender du barn i barnehagen for første gang, er det mye å tenke på. Matboks til lunsjen og ekstra skift er opplagt. Men hvilke klær er egentlig smart å sende med barna i barnehagen?

– De ansatte i barnehagen kan kle av og på titalls barn hver dag. Å gjøre det enkelt for dem, er en forsikring om at barnet ditt holder seg varmt og tørt og har det komfortabelt gjennom barnehagedagen. Tenk trelagsprinsippet og smarte klær for all slags vær, råder Sofia Sandblom, markedssjef i Polarn O. Pyret, som lager klær på barnas premisser. Det betyr klær som er komfortable å leke i, er slitesterke og som tåler all slags vær.

Her får du tips til smarte klær å ha med til første barnehagedag i august, og utover høsten når lufta blir kjøligere og været mer lunefullt.

Den geniale overgangsjakken - vindfleecejakken!
Polarn O. Pyrets bestselgere er skalljakke og vindfleecejakke. Vindfleecejakken er også barnehageansattes store favoritt!

– På solfylte dager er den vindtette vindfleecejakken perfekt som ytterjakke selv om høstlufta er skarp. Samtidig fungerer den som varmende mellomlag under skalljakken og parkdressen på kjøligere dager. Vindfleecejakken vil bli brukt fra første barnehagedag, sier Sandblom.

Vindfleecejakken er laget av et trelagsmateriale med fleece ytterst, en beskyttende membran i det midterste laget og myk børstet trikot innerst. Jakken er vindtett, og har en vannsøyle på 3 000 mm, og tåler yr og småregn. Det gjør den til en genial overgangsjakke gjennom lunefullt høstvær.

Høstens vindfleecejakker kommer i turkis, rosa, gult og lilla. Vindfleecejakken og Polarn O. Pyrets skalljakke har en knappeløsning som gjør at de enkelt kan festes sammen.

Skalljakke og skallbukse eller hel parkdress?
Fra Polarn O. Pyrets yttertøykolleksjon kan du velge kombinasjonen skalljakke og skallbukse eller hel parkdress. Valget er ditt! På barnas premisser er Polarn O. Pyrets visjon, og det betyr klær som passer til lek uansett om barnet liker best å klatre i trærne eller bygge sandslott.

– Forbøyde ermer og knær og litt lengre rygg enn front i alle yttertøyoverdeler gir barna større bevegelsesfrihet i leken. Ermekanter er regulerbare, og hetter er avtagbare og kan reguleres bak slik at den ikke begrenser barnets utsyn. Polarn O. Pyrets yttertøybukser har forsterkninger på knær og bak, og byttbar strikk med knapper under foten holder buk-sebena på plass, forteller Sandblom.

Ytterplaggene er vind- og vanntette, og laget av slitesterkt materiale av høy kvalitet som puster. Reflekser er synlige fra alle vinkler. Alle klærne er helt fri for impregnering med PFC-er.

Ekstra sett med yttertøy?
Noen foreldre velger å ha et ekstra sett med yttertøy i barnehagen fra første dag, andre tar med yttertøy tilpasset dagens vær og aktiviteter. Det er også opp til deg!

– Husk også at det er du som kjenner ditt barn best, og vet hvilke klær han eller hun trenger. En liten filosof som liker seg best i sandkassa trenger gjerne varmere klær enn en vilter krabat som elsker å klatre i trærne og løpe rundt. Her i Norge er været ustabilt, så regntøy er nesten et må-ha hver dag, sier Sandblom.

Polarn O. Pyrets klær er merket med tydelige symboler som viser plaggets forskjellige egenskaper. Det gjør det lett å velge plagg etter vær, aktivitet og barnets personlighet.

Trelagsprinsippet - enkelt og genialt!
Etterhvert som høsten kommer på ordentlig og lufta blir kaldere, trer noe som heter trelagsprinsippet i kraft! Men frykt ikke, trelagsprinsippet er like enkelt å anvende som det er genialt. Med lag på lag er det enkelt å legge til eller ta bort et plagg når været endrer seg. Trelagsprinsippet handler om disse lagene.

– Send med ull eller superundertøy i polyester som holder barnet varmt til det innerste laget, fleece som puster og varmer til midterste lag og skalljakke og skallbukse eller hel skalldress som holder kulde og vind ute til det ytterste laget, forklarer Sandblom.

En kald høstmorgen kan barnet trenge skalljakke, men til utelunsjen holder det kanskje med fleece ytterst. Polarn O. Pyrets unike knappeløsning gjør at skalljakke og fleecejakke enkelt kan kneppes sammen eller fra hverandre. Innendørs kan barnet gjerne leke i strømpebukse og innemokkasiner. Polarn O. Pyrets superundertøy i polyester er mykt som silke og komfortabelt å leke i for unger som beveger seg mye.

Ikke glem å merke klærne!
– Og så må du huske å merke klærne! Barnehageansatte skal holde orden på votter, luer, strømpebukser og matbokser til en helg gjeng med aktive unger og er hekta på navnemerking, sier Sandblom.

Tipsliste til barnehagestart:
• Skalljakke, skallbukse eller hel parkdress - valget er ditt!
• Vindfleecejakke - som overgangsjakke eller under skalljakken eller parkdressen på de kjøligste høstdagene
• Fleecejakke og fleecebukse
• Joggesko
• Regntøy
• Gummistøvler

Andre nyheter

Top