Kle barna i solbeskyttelse i sommer!

Nyheter07/06/2016

Hos Polarn O. Pyret finner du badetøyet som gir barna maksimal UV-beskyttelse for lange dager i sommersolen.

- Det beste rådet for å beskytte de minste er begrense tiden i solen og være mest mulig i skyggen. Heldigvis finnes også klær som beskytter. Polarn O. Pyrets badeklærkolleksjon har solbeskyttelse UPF 50+ som gir barna maksimal beskyttelse. Med disse badeklærne kan barna være i solen cirka 50 ganger lenger enn om de ikke har solbeskyttelse, sier Sofia Sandblom, markedssjef i Polarn O. Pyret.

UV-badeklærkolleksjonen kommer med både korte og lange ermer og ben, og der klær-ne dekker, trenger du ikke smøre barna med solkrem. Se flere tips lenger nede i artikkelen for best beskyttelse av barna i sommersola!

Akkurat som med alle klær fra barneklæreksperten Polarn O. Pyret er også badeklærne laget på barnas premisser. Det betyr klær som forenkler hverdagen, passer til lek, og lar barn være barn!

- Årets store og miljøvennlige nyhet er UV-badeklærkolleksjonen laget av 78% gjenvunnet polyamid fra fiskenett, matter og annet tekstilspill. Å produsere miljøvennlig og spare naturressurser er en åpenbar ambisjon for Polarn O. Pyret. Det handler om fremtiden, og også her om på barnas premisser, forteller Sofia Sandblom.

Badeklærkolleksjonen med UV-beskyttelse kommer i tofarget badedrakt med korte er-mer, lengde til knærne, og glidelås i front så den er lett å ta av og på; ensfarget bade-shorts som rekker til knærne; tofarget trøye med lange ermer; og ensfarget lang bade-bukse. Kolleksjonen er lik for gutter og jenter, laget i resirkulert stoff med UV-beskyttelse, og har ekstra myke sømmer som ikke gnager.

Beskytt hodet!
Solhatt og caps er viktig for å beskytte barna både mot solen og for å unngå oppheting! En bred brem på capsen skygger og beskytter ansiktet for solen. Med en solhatt beskyt-tes også nakke og ører godt. Polarn O. Pyret har et stort utvalg av capser og solhatter for babyer og eldre barn.

Til de yngste barna har Polarn O. Pyret også praktiske UV-beskyttende capser i resirku-lert stoff med skygge foran og ekstra stoff bak som beskytter mot solen i ansikt og nakke. Capsene har UPF 50 som gir 98 prosent beskyttelse mot farlig UV-stråling. Den tørker fort og har strikkbånd for perfekt passform.

Solbriller med UV-beskyttelse som sitter godt!
Polarn O. Pyrets solbriller med UV-beskyttelse er akkurat som klærne laget på barnas premisser. De passer til lek, sitter godt på hodet, og beskytter godt mot sola enten bar-net klatrer i trærne eller bygger sandslott. Solbrillene med UV-beskyttelse finnes i flere størrelser - tilpasset både baby og eldre barn opp til 12 år.

Myke og deilige frottébadekåper
Etter badingen er Polarn O. Pyrets myke frottébadekåper med hette, glidelås og midje som kan reguleres med knytebånd, perfekte å krype inn i. Den finnes både til baby og større barn, i ensfarget rød eller blått med Polarn O. Pyret-striper innvendig.

Søte og beskyttende badebukser til babyen
Polarn O. Pyrets badebukser til nyfødte har ekstra fôr som fanger opp små uhell, og kommer i tre søte varianter med havdyrmønster, ensfarget blå med blekkspruttrykk på bakenden og klassiske maritime striper. For ekstra komfort mot den myke babyhuden har badebuksen justerbar strikk rundt benåpningene og mykt knytebånd på innsiden av midjen.

- Denne badebuksen er også glimrende å bruke om du planlegger babysvømming til høsten, sier Sandblom.

TIPS TIL GOD SOLBESKYTTELSE
• Spedbarn skal ikke eksponeres for sollys eller for høy varme. Beskytt mot solen med solhatt, parasoll og klær.
• Smør ubeskyttede kroppsdeler godt. Bruk en vannfast solkrem med høy solfaktor.
• Husk, soleksponeringsgraden er den samme uansett om barna spiller fotball, går tur eller leker på stranda.
• Luftige bomullsklær med tett vev og lange armer og ben er supre plagg for lange dager i sola. Men husk solfaktor i ansiktet, på hendene og de deler av kroppen som ikke er dekket av klær.
• Kle barna i UV-beskyttende badetøy når de bader!
• Husk at sola er sterkest mellom kl 11-15, og vær ekstra forsiktig når dere er lenge ute i sola!

POLARN O.PYRETS PLAGG MED UV-BESKYTTELSE
• Solbeskyttende klær gir redusert UV-stråling mot huden.
• Polarn O. Pyrets badetøy merket UPF50+ får sin høye solbeskyttelse fra materialets tetthet.
• UPF50+ betyr at en femtidel av UV-strålene slipper gjennom plagget. Barnet kan være i solen ca. 50 ganger lenger enn om han eller hun ikke har solbeskyttelse i det hele tatt.
• Årets UV-badekolleksjon består av 78% gjenvunnet polyamid som kommer fra fisken-ett, matter og annet tekstilspill. Slik spares også naturressurser og det gir miljøvennlig produksjon.
• Polarn O. Pyrets solhatter impregneres slik at de får solbeskyttende egenskaper.
• Polarn O. Pyret tester alle solbeskyttelsesklær og hatter hver sesong for å kontrollere hvilken UPF de lever opp til.
• Bruk alltid både solbeskyttende klær og solkrem!

Andre nyheter

Top