titleNewsletter.newsletter

Kle barna riktig på 1-2-3!

Nyheter22/08/2016

Trelagsprinsippet er like enkelt som det er genialt. Her får du oppskriften som holder barna varme og tørre gjennom høsten og vinteren!

Høsten og vinteren står snart for døren, og nå er det tid for yttertøy og flere lag. Når gradestokken synker, kreves klær som holder barna varme, sørger for at de ikke blir våte, og som samtidig passer for lek og fysisk aktivitet. Tre ting på en gang! Er det egentlig mulig?

– Ja! Kle barna som toppidrettsutøverne gjør - tenk trelagsprinsippet, svarer Sofia Sandblom, markedssjef hos barneklæreksperten Polarn O. Pyret.

Polarn O. Pyrets parkdresser, skalljakker og -bukser, ull- og superundertøy og andre plagg som du trenger for å kle barna etter trelagsprinsippet, er nå på plass i barneklærekspertens butikker.

– Vår visjon er å lage klær på barnas premisser. Det handler om at barna skal holde seg varme og tørre i yttertøy og undertøy de kan bevege seg i, og allikevel være komfortable etter flere timers aktiv lek utendørs, uansett vær. Trelagsprinsippet er like enkelt som det er genialt: Ull eller superundertøy innerst, fleece eller ullfrotté som varmende isolasjon i midten og vindtett og vanntett ytterst, sier Sofia.

Trelagsprinsippet er inspirert av hvordan toppidrettsutøverne kler seg, og fungerer utmerket for barnas hverdag som fort kan bli like fysisk aktiv som en hvilken som helst toppidrettsutøver. De tre lagene holder varmen inne, transporterer fuktigheten ut og holder regn og snø ute. Slik gjør du det!

Lag 1 – ull for de yngste, superundertøy for de mest aktive

Lag 1 er tøyet barnet bærer nærmest kroppen. Dette laget må holde på varmen og transportere bort fuktigheten. Her går mange i bomullsfellen! Bomull holder ikke på varmen, men på fuktighet, og blir fort både våt og kald å ha på. Ull derimot både puster og holder varmen, også når den blir fuktig. Ullundertøy er best for de yngste og for barn som sitter mye stille. Superundertøy er førstevalget til idrettsutøvere, og et supert valg for aktive barn.

Polarn O. Pyrets ullundertøy er er laget av 100% merinoull som er myk og kløfri. Polarn O. Pyrets superundertøy er mykt som silke og leder raskt bort fuktighet.

Lag 2 - det temperaturregulerende lagetLag 2 er mellomlaget som skal fungere som varmende isolasjon, men samtidig være luftig. Det er dessuten dette laget du regulerer temperaturen med. Når toppdirettsutøverne har presset seg så fysisk hardt at svetten siler, fjerner de mellomlaget. Et par timers klatring i trær og snøballkriging kan være like fysisk krevende som toppidrett, og svetten kan sile selv om det er minusgrader ute. Har du kledd barnet etter trelagsprinsippet, kan du enkelt regulere kroppstemperaturen ved å fjerne mellomlaget. Fleece og ullfrotté er supert som lag 2!

Polarn O. Pyrets fleece og ullfrotté er myk og slipper ut fukten og holder godt på varmen.

Lag 3 – parkdresser, skalljakker og -bukser

Lag 3 er det ytterste laget som skal beskytte mot vind og regn. Laget må også puste og transportere fukt. Har barnet lag 1 og 2 på, holder en parkdress med fleece- eller ullfór eller skalljakke og skallbukse med fór supert. Det ytterste materialet bør være slitesterkt, og passformen bør ikke hindre barnet i å bevege seg og leke. Sjekk også hvor høy vannsøyle ytterplaggene har. Det gir informasjon om hvor vanntett plagget er. Teipede sømmer er også viktig, og holder fukt ute og barnet tørt.

Polarn O. Pyrets parkdresser og Polarn O. Pyrets skalljakker og skallbukser er vind- og vanntette med en vannsøyle på 10.000. De har teipede sømmer, og er laget av slitesterkt materiale av høy kvalitet som puster.

Kler du barna etter trelagsprinsippet, holder de seg varm og tørre gjennom lange dager ute i det fri! Og husk, du trenger verken å forberede stort eller reise langt for å finne på spennende og morsomme aktiviteter med barna! Få steder er det så lett å engasjere barna som på skogstur. Ta turen til nærmere skogsholt, og la barna utforske og undre seg.

(Fotograf: Erik Hannemann for Polarn O. Pyret)

Andre nyheter

Top
Top